Visions 2006 Imperial Hotel

VISIONS

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

 

Η  Αίθουσα  Τέχνης  Καππάτοςοδός Aγίας Ειρήνης 6 & Αθηνάς, τηλ. 210 3217931,  διοργανώνει  και  παρουσιάζει  από την    Δευτέρα  3 Απριλίου μέχρι 19  Απριλίου 2006,   την μεγάλη    Έκθεση   Σύγχρονης  Τέχνης  Visions  στο  Ξενοδοχείο   Athens  Imperial   στην  Πλατεία ΚαραϊσκάκηΑθήνα.

 

Τριάντα ένας (31) Επιμελητές Εκθέσεων, Ιστορικοί Τέχνης, Αρχιτέκτονες, Χορογράφοι, Θεατρολόγοι κ.α. επιλέγουν από ένα καλλιτέχνη ή μια ομάδα καλλιτεχνών ο καθένας, που θα παρουσιασθούν σε τριάντα ένα δωμάτια ενός ορόφου του Ξενοδοχείου. Συμμετέχουν περίπου Σαράντα Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και κάθε καλλιτέχνης ή ομάδα καλλιτεχνών χρησιμοποιεί από ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου. Θα παρουσιασθούν ζωγραφικά έργα, εικαστικές-ηχητικές, φωτογραφικές και σκηνογραφικές εγκαταστάσεις, performance,  χορευτικές performance, αρχιτεκτονικά projects, προβολές, ταινίες, και άλλα έργα. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να παρουσιασθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο αλλά και στον ευρύτερο χώρο της τέχνης και να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος.

Η επιλογή ενός διαφορετικού χώρου, ενός ξενοδοχείου, για την διοργάνωση αυτής της έκθεσης, ήταν συνάρτηση και της επιλογής για αυτόνομες παρουσιάσεις των καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο αλλά και της ανάγκης το σύγχρονο έργο τέχνης να διεκδικήσει και να καταλάβει τον δικό του προσωπικό, ιδιωτικό και ταυτόχρονα δημόσιο χώρο, σε πλήρη αντιστοιχία και αρμονία με τον χαρακτήρα και το νόημα του σήμερα.

Ο χώρος του Ξενοδοχείου είναι ένας χαρακτηριστικός μαζικός χώρος με συγκεκριμένη δομή, λειτουργία και κοινωνικό ρόλο στα πλαίσια μιας πόλης, χώρος επίσκεψης, ανάπαυσης, συνάντησης, γνωριμίας, επικοινωνίας. Στον γνώριμο τρόπο λειτουργίας του, όπου φιλοξενούνται για κάποιο διάστημα κυρίως “ξένοι” σε μια πόλη, αλλά και άνθρωποι της πόλης που περνούν κάποιες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους, θα προστεθεί και μια άλλη διάσταση, αυτή της φιλοξενίας καλλιτεχνικών έργων. Έτσι ο κοινωνικός ρόλος του Ξενοδοχείου διευρύνεται και αποκτά ένα πολιτισμικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα και γίνεται ένα βήμα των καλλιτεχνών προς το ευρύ κοινό που θα επισκεφθεί και θα βρεθεί στον ίδιο χώρο τις ίδιες μέρες και θα “συζήσει” με τα έργα.

Για πολλούς από τους καλλιτέχνες, ο ιδιαίτερος και φιλόξενος χώρος του συγκεκριμένου  Ξενοδοχείου που βρίσκεται στη καρδιά της Αθήνας, αποτελεί μια ευκαιρία για να δημιουργήσουν έργα ειδικά για αυτή την έκθεση, έργα που συσχετίζονται με αυτές ακριβώς τις λειτουργίες και τον ρόλο του “φιλόξενου χώρου”.

To Athens Imperial, το νέο δημιούργημα της Grecotel, της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής οικογένειας στην Ελλάδα, φιλοξενώντας αυτή τη διοργάνωση στηρίζει τις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Ομίλου και συνεχίζει τις εκδηλώσεις του για τη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό.

 

Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, οδός Aγίας Ειρήνης 6 & Αθηνάς, Αθήνα 10551

Τ:+301-3217931 F:+301-3212745 Ε:kappatos@otenet.gr

VISIONS

A Contemporary Art Show

 

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

 

       ΜΑΡΩ ΑΒΡΑΜΠΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ,    ΛΥΔΙΑ ΑΝΔΡΙΩΤΗ  –           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,        ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ,       ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΑΚΟΜΗ  – ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΑΚΗΣ,        LAURA FERNANDEZ GIBELLINI,          ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΛΑΡΑ,  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ – ΜΑΡΙΑ ΤΟΞΑΒΙΔΗ,       ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ,      ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΗ,     ΒΑΝΑ ΚΩΣΤΑΓΙΟΛΑ,    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ,     ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΤΗΣ,    ΘΕΜΙΣ ΜΠΑΖΑΚΑ,     ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ,    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΟΝΟΓΛΟΥ,         ΧΑΡΗΣ ΠΑΛΛΑΣ,  ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,     ΛΗΔΑ ΠΑΤΤΑ,    ΕΛΕΝΑ ΠΟΚΑ, KAI SCHIEMENTZ,     ERIC SEYMEN,    ΙΟΛΗ ΣΗΦΑΚΑΚΗ,       ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΟΚΟΥ,    ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ             

 

 

Και οι επιμελητές:

 

ΝΑΝΤΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,    ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ,  ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ,    ΛΙΑ ΓYΙΟΚΑ,      ΓΙΩΡΓΟΣ-ΒΥΡΩΝ ΔΑΒΟΣ,  ΝΑΤΑΣΑ ΖΟΥΚΑ       ΜΙΧΑΛΗΣ ΗΛΙΟΥ,         ΔΗΩ ΚΑΓΓΕΛΑΡΗ,    ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΗ,                    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΤΑΓΑ,          ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΡΟΞΕΝΙΔΗ,  ΠΟΛΥΝΑ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ,  ΣΥΛΒΙΑ ΚΟΥΒΑΛΗ,   ΑΓΝΗ ΚΟΥΒΕΛΑ,    ΤΑΣΣΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ,          ΓΙΩΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ,           ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ,   ΘΟΥΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΓΛΟΥ,     ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΧΤΣΕΤΖΗΣ,      ΤΕΤΗ ΝΙΚΟΛΟΠΥΛΟΥ,          ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕΤΡΗΝΟΥ,   ΑΝΝΑ ΠΡΙΝΤΕΖΗ,          ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΒΒΑΝΗ,            ΧΑΡΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ,         ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΑΦΥΛΑΚΗΣ, ΦΑΙΗ ΤΖΑΝΕΤΟΥΛΑΚΟΥ,  ΛΙΝΑ ΤΣΙΚΟΥΤΑ,               ΜΕΜΟΣ ΦΙΛΙΠΙΔΗΣ                             

 

 

 

 

  Press Conference και επίσκεψη στην Έκθεση αποκλειστικά μόνο για Δημοσιογράφους την Κυριακή 2 Απριλίου ώρα 14:00.

 

Εγκαίνια Δευτέρα 3 Απριλίου 2006, 20:00 – 24:00

Διάρκεια Έκθεσης  3 – 19 Απριλίου 2006. Ώρες Λειτουργίας 2μμ – 10μμ  κάθε μέρα.

Διεύθυνση:  Ξενοδοχείο Athens Imperial, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο,  Αθήνα.

 

Χορηγός  Ασφάλειας  Έργων:       Γ.Καραβίας & Συνεργάτες, Αντιπρόσωποι Lloyds.